Bisschop De Bekker: Er is altijd weer een nieuw begin
25 Dec 2013, 12:00
foto
Bisschop Wilhelmus de Bekker (links) tijdens de preek.


"Al het goede begint stil. Het begint klein en door goede inzet wordt het groot". Bisschop Wilhelmus de Bekker stond in zijn preek op kerstochtend in de kathedraal stil bij de mensen die wereldwijd zich hebben ingezet voor het goede. Hij merkte op dat met kerst weer een nieuw begin wordt gemaakt.

De geestelijke stelde onder andere Nelson Mandela, Mahatma Gandhi, moeder Teresa, Martin Luther King en paus Johannes Paulus II als voorbeeld. Zij hebben zich ingezet voor anderen en het goede voorbeeld gegeven. "Mandela heeft 27 jaar in de gevangenis gezeten. Toen hij vrij kwam, heeft hij niet gekozen voor moord en doodslag. Hij heeft een andere richting gegeven", merkte de bisschop op.

De Bekker riep zijn gehoor op om een nieuw begin te maken. Jezus is geboren als een baby in een kribbe. Alles begint klein en is teer, maar het moet groeien. Kinderen worden groot. Ze moeten niet klein gehouden worden. De bisschop sprak de hoop uit dat iedereen zich zal inzetten voor het goede. Ondanks alle geweld, oorlog en kwaad in de wereld, is er altijd iemand die een nieuw begin maakt. Met kerstmis is een begin gemaakt, dat een vervolg moet krijgen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May