VHP staat stil bij betekenis van Kerst
23 Dec 2013, 22:00
foto
VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi wenst weeskinderen een vrolijk kerst toe. (Foto: VHP-Mediacommissie)


(Aangeboden)

De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) staat stil bij de herdenking van de geboorte van Jezus Christus, waarbij centraal staat de vrede en het licht dat Jezus aan de wereld heeft gebracht. Op deze dag wensen we elkaar een vredig en zalig kerstfeest toe, waarbij er vanuit wordt gegaan dat deze vrede en het licht ons gehele leven in relatie tot de Schepper en onze medemens moet vergezellen.
“Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn enig geboren zoon gegeven heeft opdat een ieder die in hem geloofd niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft” staat in Johannes 3:16

God wil ons hiermede leren dat wij ook offers moeten brengen en met z’n allen elkaar moeten motiveren en inspireren door het 'Goddelijk Licht' , o.a. afkomstig van het kerstgebeuren (vrede op aarde en in de mensheid) om onze verantwoordelijkheid binnen ons gezin, onze familie en de gemeenschap te nemen om een ieder een menswaardig leven te bieden.
We zullen met z’n allen – ongeacht ras, geloof en kleur - bewust moeten werken aan de terugkeer van onze sociale en spirituele normen en waarden om zodoende te werken aan de eenheid van onze multiculturele en -religieuze gemeenschap op grond van wederzijds respect.

De VHP onderschrijft de waarden - zoals waarheid, gerechtigheid, rechtvaardigheid en naastenliefde - die door christenen worden beleden. Met Kerstmis wordt de verbondenheid verkondigd tussen God en mensen. Die boodschap raakt ook onze verhouding tot elkaar: hoe wij onze naasten tegemoet treden, wat wij kunnen bijdragen aan het samen leven en welke inhoud wij geven aan de liefde van mens tot mens.

Het was dan ook in dit licht dat de VHP gemeend had om op zaterdag 21 december j.l. een achttal weeshuizen met ongeveer 300 kinderen te bedenken en met hun tezamen de kerstgedachte opnieuw te beleven.
De VHP heeft in haar ontwikkeling, vrede, verbroederingsfilosofie en de eenheidsgedachte geadopteerd. En heeft hiermee dan ook een zeer significante bijdrage geleverd aan het waarachtig uitdragen en beleven van hetgeen de geboorte van Christus symboliseert.

Kerstmis brengt ons samen, geeft nieuwe kansen en is het feest om het ontvangen licht door te geven. In de boodschap van hoop, geloof en liefde zien wij de betekenis van Kerstmis, het feest van de verwachting van nieuwe tijden. Laten wij allen met kerst ons gaan bezinnen en steeds kiezen voor het goede, het welgevallige en de volkomenheid.

Moge de boodschap van Kerst, dat is daadwerkelijke intermenselijke vrede op aarde, heel goed begrepen worden en de komst van Here Jezus Christus, wiens leven op aarde geheel in het teken stond van liefdevol offer voor de dwalende mensheid, niet vergeten worden. De VHP, het bestuur, en overige organen van de partij, wensen de hele natie, maar in het bijzonder de Christenen, een gezegende en bovenal een ingetogen en vredige Kerst toe.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May