Parmessar zal op korte termijn sluis Laarwijk herstellen
22 Dec 2013, 08:00
foto
De sluis van Laarwijk moet dringend worden hersteld. (Foto: ASP)


De minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, wil op korte termijn de in deplorabele staat verkerende sluis van Laarwijk, herstellen. De minister was samen met deskundigen op oriëntatiebezoek op deze plantage aan de Surinamerivier in het district Commewijne. Tijdens het bezoek stuitte de minister op diverse problemen, zoals verzakte damwanden, drie slechte sluizen en diverse bruggen die dringend gerenoveerd moeten worden.

"Wij gaan al deze problemen in fasen aanpakken", verzekert de minister. Samen met het ministerie van Regionale Ontwikkeling zal Parmessar als eerste zorgen voor herstel van de sluis die dichtbij de aanmeersteiger van de plantage staat. Simultaan zullen ook de verzakte damwanden worden hersteld.

Reeds enkele maanden terug is het probleem van de sluis aangekaart door VHP parlementariër Sheilendra Girjasing, die tijdens een reguliere oriëntatie stuitte op de sluis die elk moment de afgrond in kan storten. Ook minister Stanley Betterson bracht een bezoek aan dit gebied. Het ministerie van Openbare Werken zal al zijn deskundigheid inzetten om de problemen op te lossen, zegt Parmessar.

ASP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May