Pahalwankhan: Brandweerbond volgens regels gekozen
20 Dec 2013, 01:00
foto
Clifton Pahalwankhan, de nieuwe voorzitter van de brandweerbond. (Foto: Raoul Lith)


"Het nieuw gekozen bestuur van de brandweerbond is volgens de statuten en huishoudelijke reglement gekozen". Dit zegt Clifton Pahalwankhan, de nieuwe voorzitter van het bestuur tijdens een kennismakingsbijeenkomst, donderdag. “Het is voor het eerst in 24 jaar dat er sprake is van een stembusgang bij deze bond”, benadrukt Pahalwankhan. Van de 547 leden hebben 175 hun stem hebben uitgebracht op 6 december.

Pahalwankhan geeft aan dat er een concept beleidsplan is opgesteld. Het bestuur maakt zich sterk voor een ongevallen- en levensverzekering voor de leden. ”Het is ondenkbaar dat de leden van een veiligheidsorganisatie als de onze niet verzekerd zijn. Hierbij wordt ook meegenomen een begrafenisfonds en een ongevallenregeling”, legt de nieuwe voorzitter uit. Ook de relatie met de leiding van het korps en de overheid zal constructief zijn. Om de leden meer te betrekken en geïnformeerd te houden over de ontwikkelingen, wordt er een website opgezet.

Financiële verantwoording
Ulrich Coats, die het bestuur bijstaat in een ondersteuningsteam, zegt dat er maandelijks SRD 12.000 betaald wordt aan contributie door de leden. “In de afgelopen acht jaren zijn deze gelden op een andere rekening overgemaakt dan die van de bond. Er is nooit verantwoord wat met die gelden is gedaan. Er is beslag gelegd op de middelen van de bond door een ondernemer.

Via een deurwaardersexploot is aan vakbondsleider John Seedorf, die volgens het nieuwe bestuur geen voorzitter meer is, aangezegd dat hij alle stukken moet overdragen aan het nieuw gekozen bestuur. Tot 26 december heeft hij de tijd om mee te werken. “We hebben in ieder geval ideeën hoe verder te gaan als hij geen gehoor geeft. Maar we hopen dat hij meewerkt om die organisatie sterker te maken”. Seedorf heeft aan Starnieuws gezegd het nieuwe bestuur niet te erkennen en is ook niet van plan om de stukken over te dragen. Hij belegt binnenkort een algemene ledenvergadering.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May