Bewoners Alkmaar op dijk tracé krijgen grondbeschikkingen
19 Dec 2013, 05:00
foto
De nieuwe woningen van mensen die moeten verhuizen in Alkmaar. (Foto: ASP)


Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft aan de vijf gezinnen die moeten verhuizen, vanwege de bouw van de dijk in Alkmaar, hun grondbeschikkingen uitgereikt. Districtscommissaris (dc) Ingrid Karta-Bink heeft deze beschikkingen woensdag aan hen overhandigd.

Ruim drie maanden terug heeft minister Steven Relyveld van RGB de bereidverklaringen gegeven aan deze gezinnen. ''De rechtszekerheid van deze vijf gezinnen in Alkmaar is nu verzekerd'', reageert de dc. De gezinnen komen niet alleen in aanmerking voor percelen, maar ook voor woningen. Deze zijn bijna afgebouwd. ''Hoogstwaarschijnlijk zullen zij in februari 2014 hun intrek nemen'', zegt Bink.

De dc deelt mee dat het ministerie van RGB heeft kunnen bewerkstelligen dat binnen zes maanden het proces is afgehandeld. De verdere bouw van de dijk kan dus ongestoord plaatsvinden. Er zijn nog drie gezinnen die opstallen langs het dijken tracé hebben. Ook deze gezinnen worden gecompenseerd met percelen te Montresor. De vijf gezinnen die hun beschikkingen hebben ontvangen, moeten verhuizen, omdat hun woningen langs de dijken tracé zijn gebouwd. Deze woningen moeten afgebroken worden.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May