Simons geeft startsein snelweg Paramaribo-Zanderij
18 Dec 2013, 20:45
foto


Behendig bestuurt Jennifer Geerlings-Simons, voorzitter van De Nationale Assemblee, de graafmachine. Met de 'groundbreaking' ceremonie heeft zij woensdag het startsein gegeven voor de aanleg van de snelweg tussen Paramaribo en Zanderij. Met het besprenkelen van de bouwgrond met twee kratten bier en het afschieten van twee pagara's is een begin gemaakt met het gedeelte dat Zanderij en de weg naar Afobaka verbindt. Dit deel zal in een jaar af zijn, deelt Rabin Parmessar, minister van Openbare Werken mee.

Dit gedeelte snelweg loopt vanaf de Johan Adolf Pengel luchthaven tot aan de weg naar Afobakaweg bij het kruispunt met Carolina bij mast 33. De 'highway' - een vierbaansweg - zal 10.3 km lang en 14 meter breed zijn, wordt voorzien van een 'emergency exits' en verlichting. "Dit is een snelweg, er zijn geen voet, brom- en fietspaden opgenomen. Deze is uitsluitend voor het snelverkeer bestemd", benadrukt Parmessar. In het budget van US$ 75 miljoen, dat voor dit traject is uitgetrokken, zijn ook twee bruggen over het Saramaccakanaal opgenomen: een om de brug over de Van 't Hogerhuystraat te vervangen en een voorlopig bij Beekhuizen. De brug over de Van 't Hogerhuysstraat krijgt vier banen. Dat is onderdeel van de gehele snelweg die loopt vanaf Paramaribo naar Zanderij.

De weg wordt aangelegd door Dalian International Cooperation Group Holding Ltd. Het project wordt gefinancierd door de Export-Import Bank of China. De directie wordt gevoerd door ACE Consultancy.
De aanleg van de snelweg tussen Paramaribo en Zanderij zal 36 maanden in beslag nemen. Parmessar en de bouwers zijn overeengekomen om het eerste gedeelte in twaalf maanden op te leveren.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May