Santokhi: Ik reageer in de rechtszaal over SRS
18 Dec 2013, 06:00
foto


VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi zegt aan Starnieuws dat hij in de rechtszaal de reactie zal geven over de kwestie Stichting Radio Omroep Suriname (SRS). De voorzitter van de raad van toezicht bij het staatsmedium, Vivian Gordon, heeft bij Clifton Limburg in het programma Bakana Tori dinsdag meegedeeld dat een rechtszaak aanhangig is gemaakt tegen Santokhi.

De VHP-voorzitter had tot 15 december de gelegenheid om 'sorry' te zeggen tegen de SRS. Santokhi had op 30 november op een wijkvergadering in Nickerie gezegd dat de SRS de hele dag bezig is rassentimenten aan te wakkeren. Hij leverde felle kritiek erop dat op het staatsmedium een angstcultuur wordt gekweekt tegen de oppositie. De SRS vindt dat de politicus onverantwoorde uitspraken heeft gedaan.

Santokhi heeft eerder gesteld dat hij bewijzen heeft om zijn uitspraken hard te kunnen maken. Het materiaal zal aan de rechter ter beschikking worden gesteld. De VHP-voorzitter heeft zijn verontschuldigingen niet aangeboden. De directie en raad van toezicht van de SRS vinden dat deze kwestie niet zo gelaten kan worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May