Medewerker luchthaven verdacht van drugssmokkel
17 Dec 2013, 06:00
foto


Furgil W., medische medewerker op de Johan Adolf Pengel luchthaven, wordt ervan beschuldigd in september snoepgoed gevuld met cocaïne gesmokkeld te hebben in het gebouw. De drugs werden door hem overgedragen aan een lid van militaire politie (MP). Deze gaf het spul aan broer en zus Dwight L. en Naomi L. die op die dag naar Nederland zouden afreizen. Echter vielen zij door de mand.

Een lid van het Bestrijding Internationale Drugs team (BID) verklaarde dat bij een steekproef de verdachten Dwight L. en Naomi L. werden aangehouden met onder meer kowbobi snoepjes, kakaston en gekonfijte vruchten van Soeng Ngie. Bij verder onderzoek wees een test uit dat er drugs in het snoepgoed verborgen was.

Registratie door camera
Furgil W. ontkent drugs te hebben gesmokkeld in het gebouw. Hij beweerde dat hij het snoepgoed voor collega’s had meegenomen uit West-Suriname. Edith S., teamleader security op de luchthaven, verklaarde op de rechtszitting maandag dat de tassen van de verdachte op die bewuste dag gescand werden. De medewerkers zagen een grote hoeveelheid snoepgoed in zijn laptoptas. Dit was volgens de getuige geen gewoonte. Edith S. rapporteerde dit geval aan haar superieuren. Het BID-team werd hiervan op de hoogte gesteld.

Een onderinspecteur van politie verklaarde dat de verdachte op die bewuste dag vrij van dienst was, maar toch aan het werk verscheen. De camera’s hebben de beelden vastgelegd waarop de verdachte duidelijk te zien is. Later op de dag werd hij weer vastgelegd, maar toen hield hij zijn laptoptas verscholen, beweerde de politieman.
Op 20 januari worden meer getuigen in deze zaak gehoord.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May