Drie jaar cel voor stiefvader in zedenzaak
17 Dec 2013, 02:00
foto


Stiefvader Hillios T. (30) kreeg van rechter Maytrie Kuldipsingh een celstraf van drie jaar opgelegd voor het zwanger maken van zijn vijftienjarige stiefdochter. Officier van justitie, Roy Elgin, had in deze zaak vier jaar celstraf geëist. De rechter merkte op dat kinderen beschermd moeten worden in elke situatie. Het slachtoffer wordt binnenkort een tienermoeder.

Deze zaak kwam aan het rollen op 24 juli, nadat het meisje twee maanden lang niet menstrueerde. Zij bleek zwanger te zijn. De veroordeelde beweerde dat zijn relatie met de moeder van het kind erg stroef verloopt. Er zijn vaak ruzies en het meisje wilde volgens de verdachte zelf seks met hem hebben. Ook zou het slachtoffer steeds aangegeven hebben dat haar moeder verkeerd is en dat zij verder met de verdachte wil gaan. Hillios T. merkte op dat hij slechts één keer in de maand seks bedreef met zijn partner, omdat zij niet wilde.

De veroordeelde beweerde dat zijn stiefdochter wel een vriend had, maar nooit seks met hem bedreven had. Volgens Hillios T. wilde de tiener vrijwillig met hem naar bed. De stiefvader stelde dat, nadat zij in de kamer stapte en zich uitkleedde hij de verleiding niet kon weerstaan. Elke keer hadden zij onbeschermd seks.
Bij de politie had de stiefdochter verklaard dat zij overging tot seks door alle problemen die thuis waren. Zij vond dat haar moeder vaak fout was. In het begin wilde zij niet, maar zij besefte niet wat haar overkwam. Soms als zij geen zin had, dwong de stiefvader haar ertoe. Hij hield haar voor dat zij ziek zou worden, indien zij geen seks zou bedrijven. Ten slotte merkte het slachtoffer op dat het niet goed is om zonder een vader op te groeien.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May