Kiescommissie NJP stelt proces-verbaal beschikbaar
16 Dec 2013, 05:00
foto


De kiescommissie die de verkiezing heeft geleid van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) heeft in een openbare zitting haar bevindingen kenbaar gemaakt, zaterdag. In alle tien districten is de verkiezing gehouden, waarbij 141 kandidaten hebben meegedaan voor de 29 zetels. De commissie concludeert dat niet overal de verkiezing even vlot is verlopen.

Alle ongeldig verklaarde stemmen zijn opnieuw beoordeeld door de commissie. In sommige gevallen was een kruisje geplaatst in plaats van kleuren van het rondje. Deze gevallen zijn alsnog geldig verklaard, deelde de commissie onder leiding van Maya Fokké-Manohar mee.

Op de openbare zitting zijn alle uitgebrachte stemmen per kandidaat meegedeeld. Het geslacht en de leeftijd is eveneens opgenomen in het proces-verbaal. De gegevens zijn per district uitgewerkt. De foto's van de gekozen leden zijn eveneens opgenomen in het proces-verbaal. Een groep ontevreden kandidaten heeft een protestbrief ingediend over de gang van zaken. Manohar heeft meegedeeld dat er een serieus onderzoek komt naar de klachten.

U kunt het proces-verbaal van de kiescommissie hier downloaden.
pdf-icon.gif proces-verbaal_kiescommissie.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May