200 kaaimannen uit Guyana onderschept op Schiphol
15 Dec 2013, 04:00
foto
De douane op Schiphol heeft 200 kaaimannen uit Guyana onderschept. (Foto: gva.be)


Op de luchthaven Schiphol zijn tweehonderd kaaimannen en drie slangen uit Guyana onderschept. De dieren waren op weg naar Oekraïne waar ze zouden worden verkocht, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De slangen en kaaimannen hadden anderhalf uur in de kou gestaan en waren zodanig ingepakt dat ze te weinig lucht kregen. 48 van de krokodillen hebben de reis niet overleefd. Ook de drie slangen en veertien andere kaaimannen zijn er slecht aan toe en zullen waarschijnlijk sterven. De dieren zijn donderdag onderschept.

Tegen de luchtvaartmaatschappijen is proces-verbaal opgemaakt wegens dierkwelling en overtreding van de internationale luchtvaartregels voor het vervoer van levende dieren. Eind november onderschepte de NVWA ook al 444 kaaimannen uit Guyana, die bestemd waren voor een Nederlandse handelaar. In slecht geventileerde kisten zaten tot vijftig dieren, terwijl er slechts 3 in mogen zitten. Van de 444 dieren overleefden 323 kaaimannen de reis niet.

De douane op Schiphol heeft dinsdag een man aangehouden die zes picoletten Nederland binnen probeerde te smokkelen. De vogels waren in kleine doosjes verpakt. Die doosjes waren als cadeautjes verpakt, compleet met cadeaupapier en strikjes.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May