Blinker geeft OW-minister raamwerk aanbestedingsbeleid
13 Dec 2013, 12:00
foto
Henry Blinker biedt minister Rabin Parmessar van Openbare Werken het raamwerk ‘Op weg naar een overheidsaanbestedingsbeleid’ aan. (Foto: min. OW)


Het past niet dat er op vele ministeries gunnings- en aanbestedingscommissies zijn die niet zijn getraind in het aanbesteden. Als een aannemer te laag heeft ingeschreven, moet hij niet zonder meer worden gepasseerd. Hij moet worden uitgenodigd om zijn te lage inschrijving te motiveren. Met deze woorden heeft Henry Blinker het document ‘Op weg naar een overheidsaanbestedingsbeleid’ overhandigd aan minister Rabin Parmessar van Openbare Werken.

Blinker timmert al jaren aan de weg om te komen tot een aanbestedingsbeleid voor overheidsaanbestedingen. Met zijn document hoopt hij dat daar eindelijk invulling aan wordt gegeven. Blinker, die adviseur is op het ministerie en jarenlang directeur is geweest op het departement, heeft in zijn stuk facetten van het aanbesteden en gunnen binnen de overheid vervat. De bedoeling is dat het aanbestedingsbeleid daaruit moet voortvloeien.

De ‘Caricom aanbestedingsregeling’, de ‘Orag instructies volume 1’, ‘Orag gunningsbesluit’, het ‘Design-Build contract’, het ‘aanbesteden door de gecertificeerde districten’ en het ‘oprichten van een aanbestedingsautoriteit’ zijn punten waar Blinker de nadruk op legt. Het document heeft 22 hoofdstukken.

Minister Parmessar die zijn adviseur heeft bedankt voor het delen van zijn inzichten met het ministerie, heeft beloofd dat de wens van Blinker zal worden vervuld. Hij heeft zijn staf op het hart gedrukt gebruik te maken van de inzichten van Blinker. “We beseffen één ding en dat is dat we nog heel veel werk hebben.” Onder andere stelde hij dat er ontwerpwetten moeten worden gemaakt en er een werkgroep in het leven moet worden geroepen.

Blinker herdacht op dinsdag, de dag waarop hij het document aan Parmessar gaf, zijn 35-jarige jubileum als docent in het aanbesteden en bouwrechten op de Anton de Kom Universiteit. Hij is al sinds 2006 bezig het beleid tot gunnen en aanbesteden te formuleren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May