Blog:The season to give...
14 Dec 2013, 12:00
foto


Terwijl landgenoten met vliegtuigen vol aankomen om de leukste tijd van het jaar in Suriname niet te missen, komen zoetjes aan hier de kerstvoorbereidingen goed op gang.

Elk jaar weer valt deze periode heel zwaar voor de velen die voor het eerst Kerst zullen ervaren met een lege plek aan tafel, in bed, op school of op kantoor. En daarnaast de net zo velen, die nieuw leven ontvingen of een nieuw leven instapten en verheugd deze kerstviering tegemoet zien. De dualiteit van het leven waar het moeilijk aan te wennen is.

Voor alle christenen is Kerst het gedenken van nieuw leven waarmee onze Schepper redding bood aan deze wereld. Ook wanneer de commercie handig inspeelt en zijn voordeel haalt uit de Christmas spirit, weet elke echte christen diep in zijn hart heel goed waar het om gaat. Christus leeft in elk van ons als wij Hem toelaten en stil worden om Hem te doen spreken in ons leven. In de vanuit alle religiën en dus ook het christendom meegegeven opdracht om goed te doen en daarmee hulde brengen aan de Schepper, zijn velen tot grote prestaties gekomen.
Veel bewondering kan ik opbrengen voor die grote zielen die onvoorwaardelijk het beste van zichzelf hebben gegeven. Alle ontvangen talenten inzetten voor een hoger doel dat is wat veel visionairs en idealisten onbaatzuchtig doen, ongeacht de prijs die zij daarvoor betalen. In deze decembermaand nemen wij afscheid van twee heel verschillende van zulke zielen die ons schatten aan kennis en waarden achterlaten, nu zij ons voorgaan. Over wat ze gedaan en betekend hebben zal nog lang nagepraat worden en hun nalatenschap blijft ter inspiratie van ons allen bestaan.

Ieder tijdperk kent zo zijn grote helden die vanuit een duidelijke visie en met inzet van vaak hun eigen leven, idealen hebben verwezenlijkt of daartoe belangrijke aanzetten hebben gedaan. Nelson Mandela en André Loor hebben elk op hun eigen wijze een onschatbare bijdrage geleverd, beiden vanuit een diepgewortelde passie voor alles waar ze zich mee verbonden voelden. Hun taak hier is volbracht. Geen mooiere periode van het jaar om ons te doen beseffen dat ook wij elk vanuit ons eigen hoekje een lichtje kunnen zijn door onder andere:
Elke dag opnieuw weer oog en oor te hebben voor de behoeften van anderen om ons heen.
Groot te zijn in kleine gebaren van vriendelijkheid en genegenheid naar elkaar toe
Onvoorwaardelijk onze tijd, liefde en aandacht te geven aan jongeren die hunkeren naar goede voorbeelden en leiding in hun leven.
Het goede voorbeeld te blijven geven ook wanneer dit schijnbaar ongemerkt blijft
Met onze tijd en oprechte aandacht in de kleine en grote kring om ons heen creëren wij een wereld waar het beter vertoeven is. Doe jij, gelovige of niet daar graag ook aan mee, dan gaan wij in de geest van Kerst 2013 op weg naar een in ieder geval veel liefdevoller 2014!

Helyante Mac-Donald

www.CrossedLinesadvisory.sr/blog CrossedLines Advisory Services Suriname is de naam waaronder Helyante L. Mac-Donald actief is als managementconsultant en trainer. Dienstverlening op het snijvlak van Organisatie inrichting, Businessplanning en Marketing is waar de passie ligt van deze veelzijdige bedrijfseconoom. Schrijven is een sterk verwaarloosde hobby die zij, nu haar dochter uit huis is, met veel plezier weer heeft opgepakt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May