Thorax Centrum herdenkt eerste lustrum
13 Dec 2013, 10:00
foto


Het Thorax Centrum Paramaribo (TCP) heeft zijn eerste lustrum achter de rug. “Het TCP staat bekend als één van de uitschieters en best practices van ons ziekenhuis,” zei AZP-directeur Antoine Brahim.

In het centrum zijn de afdelingen Cardiologie, Cardiochirurgie en Pulmonologie ondergebracht. In de loop der jaren is de afdeling Cardiologie uitgegroeid tot een Centre of Excellence met 6 cardiologen, 1 cardiochirurg en 3 pulmonologen (longartsen). Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft het vijfjarig bestaan herdacht met een mini-symposium, waarmee is gedemonstreerd dat het TCP een wezenlijke bijdrage levert aan wetenschappelijk onderzoek.

De twee cardio-pioniers, Glenn Oehlers en Kenneth Pickering, zijn tijdens de viering van het eerste lustrum voor het voetlicht geplaatst. Ook Gert Kootstra die 15 jaren belangeloos zijn krachten heeft gegeven in het AZP is in de bloemetjes gezet. Pieter Voigt is na drie hartmissies naar Suriname gezwicht voor de uitdaging en heeft zich vanaf 2006 permanent in het land gevestigd.

De trekkers van de cardiologie in het AZP hebben geloof en vertrouwen in het eigen kunnen. Ze vinden dat we het zelf moeten doen. Op 27 november, vijf jaar geleden, is het TCP officieel in gebruik genomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May