Vijf jaar geëist voor zedenmisdrijf
12 Dec 2013, 22:00
foto


Tegen de verdachte Irvin J. heeft het Openbaar Ministerie op de rechtszitting donderdag een celstraf van vijf jaar geëist. Hij wordt ervan verdacht een zesjarig meisje seksueel misbruikt te hebben. Officier van Justitie, Reshma Rathipal, acht het feit bewezen.

De verdachte is een neefje van de moeder van het slachtoffer. Hij was vaker over de vloer bij de familie. Op die bewuste dag zou hij het kind in haar slaap hebben overvallen. De moeder van het slachtoffer hoorde stemmen en ging kijken. Zij merkte op dat haar dochter moeilijk liep. Zij ondervroeg het kind en het slachtoffer vertelde dat zij pijn had aan haar vagina, maar verder niets af wist. De moeder zag dat het geslachtsdeel van haar dochter vochtig was. Zij ging meteen bij de verdachte en zag dat er sperma tussen zijn dijen zat. De moeder deed aangifte tegen hem.

De gynaecoloog heeft verklaard dat het maagdenvlies, links boven gescheurd is. De verdachte had aan de vader van het slachtoffer zijn handelingen bevestigd. Toen hij geconfronteerd werd met hem in de rechtszaal, legde hij een volmondige bekentenis af.

Was zichzelf niet
Raadsman Kries Bhoendie vindt dat zijn cliënt gepoogd heeft het lichaam van het slachtoffer binnen te dringen. Daarom is zij nog maagd. Dus kan zijn cliënt dan niet ten laste gelegd worden 'opzettelijk seksueel binnendringen van het lichaam'. De raadsman voerde aan dat zijn cliënt pas 19 jaar oud is. Ook heeft hij een laag ontwikkelingsniveau, omdat hij de basisschool tot de tweede klas heeft bezocht. De advocaat merkte op dat de verdachte overmeesterd werd door 'kunu'. Hierdoor was hij zichzelf niet meer en wist hij niet waarmee hij bezig was. Ook vindt de raadsman het vreemd dat ouders hun kinderen zonder kleding laten slapen.

Rathipal kon zich niet terugvinden in hetgeen de raadsman aanvoerde. Zij vindt dat de verdachte het lichaam is binnengedrongen. Anders had de arts roodheid of iets anders geconstateerd. Zij vroeg zich af hoe anders het maagdenvliesje aan de bovenkant gescheurd kon zijn. Bovendien heeft de verdachte een volmondige bekentenis afgelegd.

Op 9 januari zal rechter Marie Mettendaf vonnis vellen in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May