Bouterse benadrukt strijd Nelson Mandela
11 Dec 2013, 15:00
foto
President Desi Bouterse op de Surinaamse ambassade in Johannesburg. Rechts ambassadeur Wilfried Roseval. (Beeld: kabinet van de president)


President Desi Bouterse heeft op de Surinaamse ambassade in Johannesburg de staf toegesproken. Hij bracht gisteren, na de herdenkingsdienst van Nelson Mandela, een bezoek aan de diplomatieke post. Bouterse stond stil bij het leven en de offers die de wereldleider heeft gebracht voor gelijkheid en vrijheid.


De president merkt op dat Mandela bovenmenselijke offers heeft gebracht. Hij is 27 jaar onterecht opgesloten geweest. Mandela heeft strijd gevoerd en heeft overwonnen. Hij is gekozen tot de eerste zwarte president van Zuid-Afrika. De hele wereld is hem erkentelijk voor de strijd. Bouterse merkt op dat deze strijd voortgaat.

Ook in Suriname is er strijd geleverd 'langs de golven van de Surinamerivier met ups and downs'. Bouterse merkte op dat de strijd van heel lang is. Vanaf de slavenperiode is deze strijd gaande. Ook tijdens de periode van contractarbeid is deze voortgezet. De president haalt aan dat in ons volkslied niet voor niets 'stree de fu stree' voorkomt. Hij zegt dat in 1980 de mensen die strijd gevoerd hebben, de staatsmacht in handen hebben gekregen. Dat is een belangrijk historisch moment, benadrukt Bouterse. Volgens hem begrijpen veel Surinamers niet waar het omgaat.
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May