Onze gezondheidszorg als fundamental change opdracht
11 Dec 2013, 19:00
foto


Gezondheidszorg gaat over de beste grondstof die een land kan hebben, in zijn meest sterke en tegelijkertijd meest kwetsbare vorm: mensen. Gezondheidszorg in Suriname is zo ongeveer de meest complexe publieke dienstverlening die we hebben.

Filia Kramp pleit voor een fundamentele benadering voor vernieuwing van de Surinaamse gezondheidszorg. Een benadering waarbij allen die in de Surinaamse gezondheidszorg werken én die van de gezondheidszorgdiensten gebruik maken worden betrokken.

Creëren is iets tot stand brengen dat er nog niet is. “Wanneer we van onszelf geloven dat we kunnen creëren (een waarde!), heeft dit een zeer gunstig effect op ons zelfbeeld, op het zelfbeeld en zelfvertrouwen van de mensen met wie we werken en aan wie we leiding geven én op het welbevinden van de mensen voor wie we werken: patiënten, de gemeenschap,” zegt Kramp.

Voor Suriname betekent health care reform, naast het ontwikkelen van een nieuwe toekomstvisie op gezondheidszorg, het ontwikkelen van nieuw psychologisch-cultureel DNA-materiaal. Als basis om de nieuwe visie te ontwikkelen, te dragen, uit te dragen en om te zetten in een andere en betere gezondheidszorg. Ontwikkelen van dit nieuwe DNA-materiaal vraagt op alle niveaus van onze gezondheidszorg, van zelfkennis, zelfreflectie en zelfrelativering. Zelfkennis, zelfreflectie en zelfrelativering hebben betrekking op bewustzijn en zijn de basis voor modern organiseren, besturen, leiderschap, toezicht houden en samenwerken in de gezondheidszorg.


Het volledige artikel kunt u hier downloaden.
pdf-icon.gif onze_gezondheidszorg.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May