Kabalebo krijgt lijkwagen gedoneerd
11 Dec 2013, 03:00
foto
De lijkwagen die bestuursressort Kabalebo heeft ontvangen van het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie. (Foto: BIC Kabalebo)


Het bestuursressort Kabalebo beschikt nu over een lijkwagen. Het voertuig was bij de ingebruikname van het mortuarium te Apoera beloofd door directeur Antoine Elias van het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie.


Districtscommissaris (dc) Armand Jurel die het voertuig in ontvangst nam, zegt dat overledenen van Kabalebo op een eerbiedwaardige manier naar hun laatste rustplaats kunnen worden vervoerd. Nabestaanden kunnen hoge kosten besparen als een familielid in de stad komt te overlijden. Tot nu toe moest een vliegtuig worden gecharterd of een boot.

Jurel is Elias en zijn staf dankbaar voor de schenking. Kabelebo hoopt ook zo snel mogelijk een ambulance gedoneerd te krijgen. De Medische Zending in het ressort beschikt niet over een ambulance. Een patiënt die ernstig aan toe is, moet volgens Jurel op professionele wijze worden vervoerd. "Elke seconde telt", merkt de dc op.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May