Nieuw Front wil opheldering over stopzetten Jeugdjournaal
11 Dec 2013, 01:00
foto


Het Nieuw Front voor Democratie en Ontwikkeling wil tekst en uitleg van de regering over het stopzetten van een nieuwsuitzending van het 10 Minuten Jeugdjournaal maandagavond via de STVS. De politieke combinatie zegt "met verbijstering en ongeloof" kennisgenomen te hebben van de abrupte stopzetting van het programma.


De stopzetting vond plaats toen de herdenkingsbijeenkomst in de St. Alfonskerk, in verband met de executie van vijftien landgenoten op 8 december 1982 aan de orde zou komen. De Frontpartijen verwerpen resoluut de uitleg van STVS-manager, Shirley Lackin, dat alle programma’s alvorens die worden uitgezonden eerst door haar medewerkers dienen te worden beoordeeld en gescreend. "Dit staat immers gelijk met het instellen van perscensuur en zal derhalve, indachtig de grondbeginselen van de democratische rechtsstaat, onder geen beding worden getolereerd. Wat deze laakbare handeling nog afkeurenswaardiger maakt is dat het hier gaat om de nieuws en informatie voorziening naar onze jongeren en jeugdigen toe die het roer niet lang na nu van ons zullen moeten overnemen", zegt de politieke combinatie in een verklaring.

De Frontpartijen zeggen er alles aan te zullen doen om te voorkomen dat de educatieve en maatschappelijke vorming van deze jongeren op welke wijze dan ook worden beknot en geschaad. Het Nieuw Front zegt dat het om een "onverteerbare daad" gaat en benadrukt zijn vastbeslotenheid met "alle ten dienste staande middelen en mogelijkheden ervoor te waken dat de klok in ons land wordt teruggezet".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May