Draaibaar: 'STVS-manager toont grootheid'
11 Dec 2013, 00:00
foto


Hoofdredacteur Hennah Draaibaar vindt het ‘groot’ van manager Shirley Lackin van de STVS dat die publiekelijk de ware toedracht heeft uitgelegd rond de kwestie van het stopzetten van een uitzending van het Jeugdjournaal. “Ik vind het groot van de STVS om toe te geven dat er niets mis is met het programma en dat het niet uit de uitzending mocht worden gehaald. Wij zijn bij het Jeugdjournaal slechts bezig op een kindvriendelijke manier het recht op vrije meningsuiting bij te brengen en dat doen we al tien jaar”, zegt Draaibaar aan Starnieuws.

Maandagavond werd naar zeggen van Lackin, zonder haar medeweten het programma uit de ether gehaald toen verslag zou worden gedaan van de 8 december herdenkingsdienst die elk jaar wordt gehouden. Dit zorgde voor vele kritieken en werd het voorval bestempeld als censuur vanuit het staatsmedium.

Volgens Draaibaar wordt met de reactie van Lackin recht gedaan aan het recht van vrije meningsuiting, zoals dat is vastgelegd in de grondwet en andere internationale verdragen waar Suriname partij bij is. De hoofdredacteur is er content mee dat Lackin de garantie geeft dat het programma normaal mag worden uitgezonden. Dinsdagavond is het item normaal uitgezonden, waarbij over deze kwestie openlijk is gesproken. Er is ook aandacht besteed aan de Internationale Dag voor de rechten van de mens. "We maken gebruik hiervan om de kinderen uit te leggen wat mensenrechten zijn en hebben gekozen om te praten over censuur", zegt Draaibaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May