Miljoenen gepompt in infrastructuur rijst
09 Dec 2013, 19:00
foto
De opgeknapte sluis in het waterschap Corantijnpolder Nickerie.


Voor SRD 3,6 miljoen is de totale natte en droge infrastructuur in de Corantijnpolder aangepakt. Er is gewerkt aan kleidammen, zandwegen, kanalen, duikers en alle kunstwerken in de Corantijnpolder. De werkzaamheden zijn de afgelopen 13 maanden uitgevoerd onder het project Rehabilitatie waterschap Corantijnpolder.

Met de herstelwerkzaamheden is de waterbeheersing van het gebied ook verbeterd. “Om de productie te stimuleren, zal je woorden in daden moeten omzetten,” zei landbouw-onderdirecteur Soeresh Algoe. Hij heeft meer projecten voor de rijstsector aangekondigd. Hij sprak bij de officiële oplevering van het rehabilitatie-project.
Door een goede communicatie met de boeren kan een veel hogere productie in de sector worden bereikt, zei Algoe. “100.000 hectare per jaar is geen droom.”

Landbouwminister Hendrik Setrowidjojo vindt dat de rijstsector haar eigen verantwoordelijkheid moet dragen. Er lopen afspraken om een stichting op te zetten als voorloper op het productschap rijst. Volgende maand moet deze stichting een feit zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May