Nickerianen scholen zich in agro ondernemen
08 Dec 2013, 17:00
foto
LVV-coördinator Regio West, Guido van der Kooye, reikt het eerste certificaat uit aan een cursist van de training Agro ondernemerschap. (Foto: min. LVV)



Voor de tweede keer in Nickerie heeft een groep de training Agro ondernemerschap achter de rug. Gedurende 13 weken hebben 26 personen geleerd hoe zij hun agrarische onderneming kunnen opstarten of beter kunnen beheren.

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) dat de training heeft verzorgd, heeft landelijk vanaf september vorig jaar meer dan 200 personen geschoold in het agro ondernemerschap. De trainers waren afkomstig van de Kamer van Koophandel en Fabrieken.

De cursisten zijn getraind in ondernemerskwaliteiten, marketing, productie en financiën. Organisatie en management maakten ook deel uit van het lespakket. De cursisten hebben hun certificaat vrijdagavond ontvangen. Tijdens de toespraken is het belang van scholing en kennis bij het ondernemen benadrukt. Bij de komende trainingen Agro ondernemerschap zal het lespakket worden aangepast.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May