EBS genoodzaakt gebieden uit te schakelen dit weekeind
07 Dec 2013, 20:53
foto


De Energie Bedrijven Suriname (EBS) kampt tijdelijk met een tekort aan elektriciteit. Hierdoor is het bedrijf genoodzaakt om delen van zijn verzorgingsgebied in het weekend uit te schakelen. De EBS zegt dat het gaat om een overmachtssituatie.

De EBS deelt mee dat voor dit weekeind er reeds reparaties aan enkele opwekeenheden gepland waren, omdat de belasting verwachtbaar minder zou zijn. Ongelukkigerwijs zijn er ook andere opwekeenheden defect geraakt. Als gevolg van deze omstandigheden wordt de NV EBS geconfronteerd met een tekort aan opwekcapaciteit en zullen delen van het verzorgingsgebied in het weekend uitgeschakeld moeten worden.

"Wij doen een beroep op de gemeenschap om zuinig om te gaan met de beschikbare energie, zodat de NV EBS niet te veel en te lang hoeft uit te schakelen.
De NV EBS verontschuldigt zich voor het opgetreden ongerief en doet er alles aan om deze door overmacht ontstane situatie zo spoedig mogelijk op te heffen teneinde de dienstverlening te normaliseren", zegt de EBS.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May