BEP: De naam Mandela zal lang voortleven
07 Dec 2013, 02:00
foto


De Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) condoleert in een verklaring de wereldbevolking, maar in het bijzonder het Zuid-Afrikaanse volk met het verlies van een juweel en icoon van de bevrijdingsstrijd van de twintigste eeuw. Tata, Madiba Nelson Mandela heeft op zeer strategische en tactische wijze een succesvolle strijd geleverd tegen de onmenselijke en verwerpelijke Apartheid.

De Apartheid, welke gebaseerd was op de verwerpelijke theorie van de superioriteit van het blanke ras boven het negroïde ras, heeft zeer traumatische schade veroorzaakt aan de inheemse bevolking van Zuid-Afrika. Gruwelijke moorden, martelingen, verkrachtingen, uitbuitingen, kortom blootstelling aan zeer denigrerend en mens onwaardige vernederingen van de authentieke Zuid-Afrikanen was in de Apartheidsperiode meer regel dan uitzondering geweest.
Tegen deze onmenselijke handeling van de conquistadores heeft Tata Madiba Nelson Mandela met zijn strijdmakkers van het Afrikaans Nationaal Congres, het ANC strijd geleverd. Ondanks de grote druk van leden van het ANC om een totale oorlog te voeren tegen het Apartheidsregime, heeft Mandela ratio gebruikt om de conquistadores te overtuigen dat zij het geweld moeten nalaten en zich moesten onderwerpen aan de wil van de meerderheid van het Zuid-Afrikaanse volk.

Tata, Madiba Nelson Mandela heeft 27 jaar lang in gevangenschap op Robbeneiland moeten doorbrengen, ondanks het feit dat zijn strijd tegen het Apartheidsregime op een democratische en vreedzame wijze voerde. Daar is hij onderworpen geweest aan allerlei mensonterende folteringen.
Trots al deze vernederende behandelingen van het Apartheidsregime, heeft Mandela de vredesarm uitgestoken naar dat regime. Dit getuigt van een zeer groot en wijs leiderschap. De BEP wil ten slotte Tata Madiba Mandela haar welgemeende dank betuigen voor de wijze waarop deze leider van formaat zich gekweten heeft van zijn taak. Hij is ongetwijfeld voor de wereldbevolking een identificatiefiguur geweest. De BEP is er heilig van overtuigd dat de naam van Mandela nog heel lang zal voortleven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May