HI en dc’s desavoueren de president
07 Dec 2013, 04:00
foto


De president heeft ongeveer twee weken geleden in De Nationale Assemblee (DNA) gezegd dat bij het opzetten van zakenpanden de districtscommissarissen eerst in de betreffende woonwijk de omwonenden schriftelijk via het aanplakken van een bekendmaking moeten informeren over de plannen hiertoe.

Al eerder hebben de parlementsvoorzitter en verschillende DNA-leden geprotesteerd tegen de gang van zaken bij het opzetten van zakenpanden in woonbuurten. DNA-leden hebben zelfs diverse keren gezegd dat inspraak van buurtbewoners de hoogste prioriteit moet hebben bij de aanvraag van bouwvergunningen voor zakenpanden. Het is niet de eerste keer dat in het parlement deze kwestie is aangekaart.

Neem bijvoorbeeld de kwestie op de hoek van de Henkie-, Vieruurbloem- en Emielaan waar eerst een autozaak was gekomen, zonder dat er een bekendmaking was gedaan. Enkele maanden geleden lazen de buurtbewoners in de krant dat er op diezelfde plek een bar-dancing zou komen. Na heftige protesten van de buurt heeft de ondernemer daarvan afgezien. Maar niet lang daarna merkten de omwonenden dat er daar tóch weer een ander bedrijf wordt opgezet: nota bene een mall, die dus op minder dan een steenworp afstand van de Hermitage Mall komt.

Voor de gekhouderij
Afgelopen vrijdag stond in de krant dat er vergunning is aangevraagd voor een winkelzaak in deze Connection Mall. En wederom gebeurt dit zonder dat er enige bekendmaking via een aanplakking heeft plaatsgevonden.

Volgens de krantenadvertentie van de overheid heeft de buurt een maand de tijd om tegen deze vergunning te protesteren. Maar de omwonenden hebben intussen vernomen dat deze Connection Mall medio december al opent, wat betekent dat de opening een feit zal zijn nog voordat de bezwaarperiode verstreken is. Dit wil dus gewoon zeggen dat de vergunning reeds verleend is en dat pas daarna de bekendmaking in de krant verschijnt. Als dit het geval is, dan is dat gewoon voor de gekhouderij van de president, DNA en de buurtbewoners.

De vraag is of de dc’s /H.I. die de winkelvergunningen verstrekken wel zomaar de oproep van de president en van DNA-leden aan hun laars kunnen lappen? Dan zou een dc /HI dus feitelijk op de stoel van de president zitten!

Er zou voor eens en voor altijd paal en perk gesteld moeten worden aan deze praktijken van ondernemers die alleen aan winstjacht denken en helemaal niet aan het woonplezier van de bewoners die hun perceel en huis hebben gekocht en opgezet om een rustig leven te leiden op hun oude dag. Voor hen is verhuizen geen oplossing, want waar ze ook naar toe gaan, er kan daar ook een zakenpand verrijzen.


K.Jhinkoe Rai
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May