Kinderen met beperking leren omgaan met milieu
03 Dec 2013, 22:00
foto
Tanja Lieuw, nationaal coördinator van het SGP, en Roseline Daan, voorzitter van Stg. Care4U, bij de ondertekening van het contract.


Ruim 300 kinderen met een beperking en ongeveer 60 begeleiders zullen in het project ‘Mooi Milieu’ leren bewuster om te gaan met hun milieu. Het GEF Small Grants Program Suriname (SGP) en Stichting Care4U hebben vandaag een overeenkomst getekend voor het uitvoeren van het project, dat begroot is op ruim USD 100.000, waarvan het SGP USD 50.000 voor haar rekening neemt.

Het gaat om kinderen met een gehoorbeperking, kinderen met een visuele beperking en moeilijk lerende kinderen. Deze bijzondere kinderen zullen met hun begeleiders meedoen aan een aantal voorlichtings- en trainingssessies, waarna zij in groepsverband hun eigen milieuproject mogen opzetten en uitvoeren.

Televisieprogramma's
Counterpart van Stichting Care4U in dit project, Stichting Suwama, zorgt voor de technische begeleiding. Daarnaast zal in een serie televisieprogramma’s de verrichtingen van de deelnemers worden bijgehouden, zodat de samenleving informatie krijgt over de potentie waarover mensen met een beperking beschikken en zich als geheel ook gestimuleerd voelt om een wezenlijke bijdrage te leveren aan het behoud van het milieu, zegt de stichting.

Partijen zijn blij dat de ondertekening vandaag heeft plaatsgevonden. Vandaag is namelijk de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking. Wereldwijd wordt op deze dag bijzondere aandacht gevraagd voor mensen met een beperking. Het thema dit jaar is Break Barriers, Open Doors: for an inclusive society and development for all (Barrières doorbreken, deuren openen: naar een samenleving waar iedereen bij hoort).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May