Diverse bus- en boothouders vandaag uitbetaald
03 Dec 2013, 12:13
foto
Deze muloschool in Commewijne is vandaag weer gesloten omdat er te weinig kinderen op school waren. (Foto: ASP)


Diverse bus- en boothouders melden dat zij vandaag hun achterstallige gelden ontvangen hebben. Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), is aan het inventariseren of iedereen nu is betaald. Hij vindt het heel erg dat veel scholieren vanaf 21 november geen les hebben kunnen volgen. Themen die ruim veertig jaar in het onderwijs heeft gezeten, zegt aan Starnieuws dat het onderwijsproces ernstig is geschaad.

Verschillende instanties wassen hun handen in onschuld over hoe de stagnatie is ontstaan in de betaling. Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling zegt dat alle stukken gestuurd zijn naar het ministerie van Financiën. Themen vindt dat bij de Centrale Betaaldienst selectief wordt gewerkt. Niet alle stukken van de leden van de OBS zouden zijn doorgestuurd voor betaling. Themen hoorde vandaag van een bank dat er op fiat wordt gewacht van de Centrale Bank van Suriname (CBvS).

Governor Gillmore Hoefdraad om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de CBvS vaak wordt beschuldigd van niet willen betalen. "Dat klopt helemaal niet. De Centrale Bank is rekeningmanager en geen eigenaar van de rekening van de Staat. Er wordt betaald naar gelang er opdrachten komen. Dit gebeurt zo snel mogelijk. Gisteren zijn alle stukken gefiatteerd", deelt Hoefdraad mee. Hij merkt op dat de bank geen individuele betalingen ziet, maar alleen met codes werkt. "Vaak wordt gezegd dat Financiën doorgeeft dat de betaling bij ons ligt. Wat er ook bij ons komt, wordt gelijk betaald, zodra wij de opdracht daartoe krijgen", ontzenuwt Hoefdraad de hardnekkige bewering.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May