SLM-vlucht met uren vertraging vertrokken van Schiphol (update)
01 Dec 2013, 18:00
foto
Het toestel van Euro-Atlantic is door een technisch mankement na urenlange vertraging vertrokken van Schiphol. (Archieffoto: Douwe van der Zee)


De PY 993 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is met een vertraging van ruim zes uren vertrokken van Schiphol. Passagiers reageerden boos op het oponthoud. Ze kregen eerst te horen dat het om een vertraging van twee uren zou gaan, maar elke keer bleek het langer te zullen duren. Assembleelid Remi Tarnadi (Mega Combinatie/NDP) die ook op de vlucht is, zegt aan Starnieuws dat er te weinig informatie is verstrekt aan de passagiers die steeds bozer en bozer werden.

Starnieuws verneemt van de SLM dat het om een technisch mankement ging. Het heeft langer geduurd om het te verhelpen. Overigens verloopt het contract tussen de SLM en Euro-Atlantic Airways. De vertraagde vlucht uit Paramaribo maandagochtend om half zeven, is de laatste die deze Portugese maatschappij zal uitvoeren. De Airbus A340-300 van de SLM zal begin volgende week weer ingezet kunnen worden. De vluchten van deze week zullen door een andere maatschappij uitgevoerd worden.

Tarnadi ergert zich er aan dat de vertraging zo lang heeft geduurd. Hij had de hoop bijna verloren. Een passagier merkt op dat de SLM van te voren had kunnen melden dat de vlucht vertraagd is. Vooral kinderen en seniorenburgers ondervinden veel ongerief. "Zij bieden ons een hapje en een drankje aan, alsof dat dit ongerief goed zal praten”, merkt een passagier op.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May