EBS zorgt voor elektriciteit durotank-fabriek Commewijne
01 Dec 2013, 04:00
foto


De Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft ingespeeld op het probleem van de ondernemer die in Commewijne aan de Commissaris Thurkowweg de eerste durotank-fabriek heeft neergezet. De fabriek is reeds vijf maanden terug opgezet, maar de ondernemer kon de werkzaamheden niet aanvangen, omdat de EBS niet kon zorgen voor elektriciteit.

Nadat districtscommissaris Ingrid Karta-Bink publiekelijk haar ongenoegen had geuit over de nalatigheid van het staatsbedrijf, heeft de EBS meteen zijn manschappen ingezet om te zorgen voor elektriciteit. ''De waarnemend algemeen directeur van EBS, Willy Duikers, heeft mij een schrijven gericht waarin staat dat er een planning was om het bedrijf pas in februari 2014 te voorzien van elektriciteit, maar omdat het om een urgent geval gaat is er een uitzondering gemaakt. De ondernemer heeft vrijwel gelijk stroomaansluiting gehad en hij kan aan de slag'', zegt de districtscommissaris opgelucht.

Bink vindt dat ondernemers goed geaccommodeerd moeten worden door de verschillende nutsbedrijven, aangezien zij zorgen voor ontwikkeling en werkgelegenheid. In een eerder interview heeft technisch directeur Marcel Eyndhoven aangegeven dat het bedrijf momenteel achterstallig werk inhaalt.

ASP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May