Plooien tussen RGD en LMSZN gladgestreken
30 Nov 2013, 19:00
foto


De plooien die er waren tussen het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) en de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), zijn gladgestreken. Een delegatie van RGD bracht een bezoek aan het ziekenhuis waarbij zaken die niet goed liepen, zijn besproken en duidelijke afspraken zijn gemaakt.

RGD-directeur Maalti Sardjoe deelt mee dat de communicatielijn tussen de rayon coördinator Regio West, Premdew Lachman en het LMSZN, nu duidelijk is vastgesteld. Zo zal er elke derde vrijdag van de maand een werkbespreking zijn met de medisch directeur van het ziekenhuis, Heve Sibilo, en Lachman. Sardjoe meldde dat de cliënten die in het zorgsysteem zitten, altijd toegang moeten hebben tot de faciliteiten van RGD. Wanneer zij verwezen worden naar specialisten, moet deze volgens de gemaakte afspraken plaatsvinden.

Sardjoe geeft aan dat de afspraken die drie maanden terug gemaakt waren, niet altijd goed uitgevoerd werden. De directeur van het LMSZN, Antoine Elias, deelde mee dat in verband met de overname van het ziekenhuis in Wageningen, de personeelsleden de ruimte geboden zal worden om aan te geven bij welke overheidsinstelling zij wensen te werken. Ze kunnen kiezen om te blijven bij RGD of in dienst komen bij het LMSZN. Partijen zijn blij dat de lucht weer opgeklaard is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May