Scholieren Albina barricaderen weg
29 Nov 2013, 14:00
foto
Scholieren te Albina verhinderen de doorgang van het verkeer.


Scholieren van Albina hebben vanmorgen omstreeks tien uur de Oost-Westverbinding nabij centrum Albina, de Luitenant Weyneweg dichtbij de rotonde, gebarricadeerd. Met deze actie wilden zij kracht bijzetten bij hun grieven dat zij al langer dan een maand geen leerkrachten hebben. De onderwijzerswoningen ontberen elektriciteit en zijn er niet voor alle vakken leerkrachten.

De verhitte scholieren, ondersteund door hun ouders, hebben Gewestelijk Politie Commandant van Marowijne, Lloyd Perk, erop gewezen dat zij het beu zijn en ook volledig onderwijs willen krijgen. “Wij willen ook naar school en willen iets worden in de maatschappij,” schreeuwde een boze menigte. De schoolbussen hebben twee weken niet gereden en wekenlang zijn er brieven naar diverse instanties gestuurd zonder enige reactie, merkten de scholieren op.

Perk heeft de demonstranten erop geattendeerd dat ze met hun wegbarricades tegen de wet handelen. “Je mag voor je rechten opkomen, maar dit is niet de manier. Je kunt niet de hele samenleving duperen.” Hij deed een beroep op de scholieren om hun actie te beëindigen. Het heeft hem heel wat overredingskracht en geduld gekost om de gemoederen enigszins te bedaren.

De demonstranten eisten dat de districtscommissaris (dc) zou komen. De politiecommandant beloofde de scholieren dat er maandag een delegatie naar Albina komt om over de situatie te praten. Hij deelde hen mee dat hij de dc heeft geïnformeerd over de kwestie. “We gaan maandag om de tafel zitten en praten hierover.” Ondanks de toezegging van de dc bleef de menigte ontevreden en waren de opmerkingen richting dc, niet bepaald positief.

De barricade heeft voor heel veel verkeersongerief gezorgd. Grote trucks met ladingen konden hun weg gedurende enkele uren niet vervolgen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May