Arts gehoord in moordzaak
28 Nov 2013, 16:00
foto


Op de rechtszitting van donderdag heeft rechter Dinesh Sewrattan een patholoog-anatoom gehoord in de zaak waarbij het slachtoffer geraakt werd door een knuppel. Drie dagen later overleed de man aan een inwendige bloeding van de hersenen.

Het slachtoffer stapte op die bewuste dag naar de politie van Keizerstraat, maar werd aangezegd om op de bank te wachten. Later werd hij op het erf aangetroffen. Hij werd vervoerd naar het ziekenhuis en overleed daar.
De rechter wilde weten of het slachtoffer gered kon worden, indien de politie adequate hulp had geboden. De deskundige verklaarde dat de overlevingskans van het slachtoffer groot was. Toen hij opgenomen werd in het ziekenhuis was zijn gezondheid niet stabiel, waardoor operatie niet mogelijk zou zijn.

Slechts een zwaai
De arts verklaarde dat het slachtoffer uitwendig geweld aan zijn linkerslaap had. Hierdoor kreeg hij inwendige bloedingen.
De verdachte, Winston W., beweerde dat hij slechts een zwaai met de knuppel gemaakt had. Het slachtoffer stond achter hem en werd geraakt hiermee. Bij de zwaai had de verdachte zijn linkerhand gebruikt.

Raadsman Robby Dens vroeg de deskundige of de slag inderdaad drie dagen oud was en niet van eerder was. De arts verklaarde dat de slag drie dagen oud was, toen het slachtoffer overleed. Hij verklaarde dat de bloeding in het begin niet waar te nemen is, totdat de verschijnselen zichtbaar worden. Met een MRI-scan kon de inwendige bloeding gezien worden.

Op 4 december wil de rechter deze zaak verder behandelen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May