Iamgold genereert 5 megawatt zonne-energie
27 Nov 2013, 14:00
foto


Iamgold/Rosebel Gold Mines zal vijf megawatt aan zonne-energie generen. De kosten zullen tussen de US$ 12 en US$ 14 miljoen liggen. Dit project zal begin van het derde kwartaal volgend jaar operationeel zijn.

Iamgold deelt mee dat het zonne-energieproject voortvloeit uit een toezegging aan de regering, die in een eerdere overeenkomst de energiekosten voor Iamgold aanzienlijk verlaagde. Het zonne-energieproject zal door Rosebel worden beheerd en uitgevoerd. De opgewekte energie zal worden gebruikt op de bedrijfslocatie van Rosebel in Brokopondo, waarbij het systeem zal worden gekoppeld aan het elektriciteitsnetwerk van Suriname.

Belangrijke stap voorwaarts

Ron Halas, vice president commercial, South America, tevens projectcoördinator, zegt dat dit project een positieve stap voorwaarts is voor het bedrijf en Suriname als geheel. Vijf megawatt extra aan opwekkingsvermogen zal Rosebel helpen de exploitatiekosten te drukken. Hierdoor wordt het bestaande energievermogen vrijgemaakt voor gebruik door overige klanten in Suriname.

Steven Letwin, president en CEO, deelt mee dat Rosebel overgaat van het mijnen van zacht gesteente naar hardere steenafzettingen. Hierdoor is steeds meer energie nodig om het erts te vergruizen en te vermalen om de goudwinning te faciliteren. "We hebben succesvolle onderhandelingen gevoerd over het verlagen van de energiekosten van Rosebel en dit zonne-energieproject zal de kosten en de energievoorziening verder verbeteren om in onze behoeften te voorzien. Het aanpassen van dergelijke technologieën aan onze bedrijfsactiviteiten is precies de soort innovatie die deze industrie nodig heeft om in de toekomst succesvol te zijn", stelt hij. Iamgold zal de technische informatie delen met overheidsinstanties en de Anton de Kom Universiteit van Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May