Bouterse vraagt om geloof te hebben in eigen kunnen
26 Nov 2013, 00:00
foto
President Desi Bouterse in Para.


President Desi Bouterse zei in Para dat Suriname geloof moet hebben in eigen kunnen. Surinamers moeten hard werken om het land in ontwikkeling te brengen. Hij legde er opnieuw de nadruk op dat de mens centraal staat en dat er alles aan gedaan zal worden, opdat elke Surinamer het goed zal hebben. Er zullen grote projecten worden uitgevoerd. Hij merkte op dat Suriname 'vrede' als exportproduct heeft, want verschillende bevolkingsgroepen leven vreedzaam met elkaar.

Bouterse deelde mee dat er een studie gaande is die op 7 december wordt afgerond. Bestudeerd wordt of het haalbaar is om een tramroute te ontwikkelen van Paramaribo naar Para. Vooral de Indira Gandhiweg geeft veel hoofdbrekens. Naast de tramroute, zal een tweebaansweg het overige verkeer verwerken. Ook de snelweg achter Zanderij, via Overtoom naar de Afobakkaweg komt er. De president merkte op dat mensen niet geloven in deze zaken, maar hij kan garanderen dat ze er zullen komen. Hij wacht op de uitkomst van de feasibility studie voor de tramverbinding.

"Ik ben bezig met een nationale financiële reconstructie", deelde de president mee. Hij ging niet dieper hierop in, maar kondigde aan dat iedereen een bijdrage zal moeten leveren. Het staatshoofd deelde mee dat de Carolinabrug er komt. Hetzelfde geldt voor het ziekenhuis in Wanica. Ook de slogan 'voor elk gezin een woning' zal worden gerealiseerd. Er zijn ondernemers die toegezegd hebben te helpen met de bouw van woningen. De president legde uit dat met vallen en opstaan Suriname er wel komt, zolang we geloof hebben in eigen kunnen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May