President decoreert Paranen en twee buitenlanders
25 Nov 2013, 21:12
foto
President Desi Bouterse decoreert 'slangen expert' Albertus Abuys. (Beeld: René Gompers)


President Desi Bouterse heeft zojuist achttien Paranen en twee buitenlanders gehuldigd voor hun 'bijzondere bijdrage aan de ontwikkeling van het land.' De president merkte op dat "de mensen het niet doen voor een lintje. Het is wel belangrijk om tijd en ruimte te creëren om deze bijzondere mensen een schouderklopje te geven."

Een persoon is postuum de gouden medaille in de Ere Orde van de Palm toebedeeld. Daarnaast zijn nog twee Paranen gehuldigd met de Eremedaille in de Ereorde van de Palm. Dertien zijn geslagen tot Ridder in de Ereorde van de Palm en twee benoemd tot Officier in de Ere orde van de Palm.
In de Ereorde van de Gele Ster is de Nederlandse 'slangen expert' en ex-militair Albertus Abuys benoemd tot Officier. Hij kreeg extra hulde van de president voor zijn kennis van de reptielen in de Guyana's. Abuys heeft onder andere het boek 'Slangen van Suriname' geschreven. Birama Sidebe, vicepresident operations van de Islamic Development Bank is benoemd tot Groot Officier in de Ereorde van de Gele Ster. Met hulp van deze instelling gaat de overheid een project voor de jeugd in Para opstarten. "Deze man maakt zich daar sterk voor", lichtte Bouterse toe.

Sidibe gaf in zijn dankwoord aan dat de Surinaamse regering op de steun van de Islamic Bank kan rekenen bij het bestrijden van de armoede en ontwikkeling van het land. Sidibe toonde zich ingenomen met "de ontwikkelingsvisie van deze leider."
Bouterse gaf aan dat met het decoreren van burgers een nieuwe dimensie is toegevoegd door ook jonge mensen te huldigen. "Het is niet alleen een vroege erkenning van hun talenten, maar ook om hen te stimuleren een voorbeeldfiguur te zijn voor de jeugd", deelde het staatshoofd mee. Tyrone Spong wordt later op de avond gedecoreerd wanneer de president zijn Srefidensi-toespraak zal houden. Spong is zojuist gearriveerd met een colonne van motorfietsen.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May