Parade en defilé keurig uitgevoerd in Para
25 Nov 2013, 19:00
foto
De militairen tijdens het defilé in Para. (Beeld: René Gompers)


Onder grote publieke belangstelling hebben de gewapende diensten de Srefidensi mars in Para gelopen. Ze zaten duidelijk goed in hun vel. Dit district heeft zijn eerste parade en defilé achter de rug. De verschillende gewapende eenheden kregen veel applaus van het publiek.

Vóór de parade en het defilé van start gingen, werden de gasten getrakteerd op parachutespringen. Het publiek slaakte een kreet toen de parachutisten met hoge snelheid het veld naderden. Opluchting bij de succesvolle 'touch downs'. De banner van de NDP en een reuzen Surinaamse vlag zweefden enkele minuten door de lucht van Para. Hoewel de Surinaamse vlag in de lucht verwikkeld raakte, juichten de mensen en maakten complimenten aan de parachutist die de nationale kleuren 'bun safri en vaarlijk netjes' ter aarde bracht.

Veel mensen legden het historische gebeuren vast met een tablet of mobiel.
Een kleine drone maakte luchtopnames van het evenement. Het apparaat trok de aandacht met zijn gezoem als hij laag vloog en oogstte veel bekijks. De troepen kregen veel bijval van het publiek. De beschilderde commando's, en de vrouwelijke eenheden werden door grote delen van de menigte 'gepowered'.

Aan het schouwspel van de gewapende machten hebben ook buitenlandse eenheden meegedaan. De Fransen, Brazilianen, Amerikanen en Venezolanen waren kleurrijk vertegenwoordigd, met hun eigen paradepas en strijdlied. Para kijkt terug op een geslaagd optreden van de gewapende eenheden, een van de hoogtepunten van de Srefidensi-viering.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May