Van der San: Relyveld is tijdelijk op Financiën
26 Nov 2013, 06:00
foto
Eugene van der San, directeur kabinet van de president. (Beeld: René Gompers)


Minister Steven Relyveld is tijdelijk benoemd als bewindvoerder op Financiën. De waarneming is formeel geregeld bij presidentieel besluit. Deze verduidelijking geeft de directeur van het kabinet van de president, Eugene van der San, op een vraag van Starnieuws.

Relyveld is de minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer. In de raad van ministers wordt besloten wie waarneemt als een minister afwezig is. Toen minister Adelien Wijnerman op 9 oktober met ontslag ging, is Relyveld belast met de waarneming. "Op gegeven moment moest de waarneming formeel worden geregeld", merkt Van der San op.

"Minister Relyveld heeft tijdelijk het beheer over Financiën". Van der San legt de nadruk op tijdelijk. Hij geeft aan dat zodra er een minister wordt benoemd op Financiën, Relyveld dan weer zal overdragen. Hij is in de eerste plaats minister van RGB. Het is nog niet bekend wie uiteindelijk de scepter zal zwaaien op Financiën. "Maar het is wel bekend dat er een minister komt. De waarneming is tijdelijk en is geformaliseerd".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May