Moody's beveelt verbeterpunten economie Suriname aan
25 Nov 2013, 18:30
foto


Het ratingbureau Moody's heeft in een vandaag verschenen rapport over de economie van Suriname drie verbeterpunten aangegeven die moeten leiden tot een betere beoordeling. De positie van Suriname 'Ba3 positive outlook' is herbevestigd.

In een persbericht gaat de Centrale Bank van Suriname (CBvS) dieper in op de drie factoren die tot verbetering zullen leiden. Het gaat om:
1) een succesvolle invoering van het Spaar- en Stabilisatiefonds;
2) een reductie in de Staatsafhankelijkheid van financiering van de Centrale Bank van Suriname en verdieping van de lokale obligatiemarkt voor staatswaardepapier, en
3) het verminderen van de dollariseringsgraad van het banksysteem.”

De CBvS zegt dat de herbevestiging van de rating betekent een reële mogelijkheid voor een rating upgrade in het komende jaar, wanneer het macro-economisch evenwicht wordt hersteld en economische hervormingen worden doorgevoerd.
Volgens het kredietbureau heeft Suriname gunstige vooruitzichten voor groei en houdbare ratio’s. Moody's wijst er op dat Suriname nog steeds in hoge mate kwetsbaar is voor prijsschokken, gezien het feit dat de economie sterk afhankelijk is van goud- en olie-export, evenals een lage institutionele capaciteit heeft.
Aanbevolen wordt om de zwakke punten aan te pakken, waardoor de economie op een duurzaam en stabiel groeipad wordt geplaatst. Aangedrongen wordt op het operationaliseren van het Spaar- en Stabilisatiefonds.

U kunt het rapport van Moody's hier downloaden.
pdf-icon.gif Suriname_Credit_Analysis.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May