Moody's handhaaft 'Ba3, positive outlook' Suriname
25 Nov 2013, 15:40
foto


Ratingbureau Moody's heeft in een uitgebreid rapport dat vandaag is vrijgegeven, zijn rating 'Ba3, positive outlook' voor Suriname herbevestigd. De macro-economische vooruitzichten zijn positief, maar Moody's wijst op diverse stappen die door de regering dienen te worden genomen om mogelijke klappen op te kunnen vangen.

Het bureau benadrukt de sterke afhankelijkheid van Suriname van de export van olie en goud. Indien de prijs van deze goederen op de wereldmarkt zal droppen, zal dit gelijk merkbaar zijn. Moody's benadrukt net als andere kredietbureaus dat er maatregelen getroffen moeten worden om de klappen op te kunnen vangen. Er wordt op aangedrongen om het Spaar- en Stabiliteitsfonds in het leven te roepen. Suriname kan hierop terugvallen wanneer prijzen van olie en goud omlaag zouden gaan. Het wetsontwerp is in behandeling genomen door De Nationale Assemblee, maar werd juni aangehouden. Sindsdien is de ontwerpwet niet meer op de agenda geplaatst.

Moody's merkt op dat Suriname een betere rating tegemoet kan zien wanneer de nodige hervormingen worden doorgevoerd. In augustus vorig jaar kreeg Suriname de waardering 'Ba3, positive outlook'. Het creditbureau staat ook stil bij de fiscale maatregelen die genomen moeten worden. De regering heeft eerder aangegeven in 2013 de belasting toegevoegde waarde (btw) in te voeren. Hiervan is afgezien. Ook voor het komende jaar lijkt de btw niet haalbaar te zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May