Deelnemers onder indruk openingsceremonie Consude Spelen
23 Nov 2013, 22:00
foto
De Surinaamse atleten op de Consude Spelen in Argentinië.


De Surinaamse delegatie in Argentinië maakt deel uit van de ruim tweeduizend jongeren tussen 12 en 14 die meedoen aan de Consude Spelen. Tijdens de openingsceremonie vrijdagavond werden de tien deelnemende landen zowel in dans als op een groot scherm uitgebeeld. De deelnemende landen waren onder de indruk van de creativiteit en kwaliteit van de openingsceremonie.


De opening werd bijgewoond door de Argentijnse ministers van Onderwijs, Alberto Sileoni en van Sport, Claudio Morresi, de voorzitter van de Zuid-Amerikaanse Sports Council, Ernesto Irurueta, minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken en andere collega’s in het Polideportivo Islas Malvinas stadion te Mar Del Plata.

Zaterdag zijn de eerste wedstrijden begonnen en de Zuid-Amerikaanse scholierenstrijd duurt tot donderdag. De deelnemende landen zijn Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Uruguay, Paraguay, Peru, Suriname en gastland Argentinië, meldt de Consude persdienst. De Zuid-Amerikaanse spelen moeten gezien worden als het belangrijkste sportevenement van het continent op het schoolniveau.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May