Een jaar celstraf voor mishandeling
23 Nov 2013, 09:00
foto


Rechter Sieglien Wijnhard heeft tegen Johannes K. een celstraf van twaalf maanden onvoorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, opgelegd. Zij legde de straf conform de eis van het Openbaar Ministerie op. De veroordeelde had samen met twee militairen het slachtoffer mishandeld. Hiermee had hij rekenschap gevraagd aan het slachtoffer.

Johannes K. beweerde dat het slachtoffer hem eerder van zijn halsketting had beroofd en dat hij daarom om rekenschap heeft gevraagd. Hij schakelde twee militairen in en samen met hen werd het slachtoffer mishandeld en reden zij weg met hem in een voertuig.

Omstanders verwittigden de politie en er werd een achtervolging door de politie ingezet. Het voertuig van de veroordeelde werd klemgereden. De politie trof in het voertuig naast het slachtoffer en de anderen ook nog een jachtgeweer met patronen aan. Wijnhard merkte op dat de veroordeelde nooit het recht in eigen handen had mogen nemen en dat het om een zeer ernstige zaak gaat. Hij had hiervoor de politie moeten inschakelen die de zaak verder zou onderzoeken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May