OM heeft gedetailleerde informatie in moordzaak Chigharoe
22 Nov 2013, 00:00
foto


Officier van justitie, Astrid Niamat, zei op de rechtszitting donderdag dat het Openbaar Ministerie (OM) gedetailleerde informatie van de politie heeft over de verdachte Melvin C. Deze wordt ervan verdacht op de ondernemer Viresh Chigharoe (28) geschoten te hebben op 21 november 2011. Hij werd geraakt in het been, de buik en rug. Het slachtoffer overleed een dag later in het ziekenhuis.

Niamat merkte op dat de bekentenis van de verdachte ondersteund wordt door gedetailleerde informatie van de politie. Daarnaast is de verdachte positief herkend. De in beslag genomen scooter, valhelm, kledingstukken en zwarte rugtas zijn nader onderzocht door een laboratorium. Uit het resultaat blijkt dat er op beide handgrepen van de scooter, de kledingstukken, de rugtas en de valhelm kruitresten zaten. Deze resten waren afkomstig van het vuurwapen dat gebruikt werd om het slachtoffer neer te knallen.

In deze zaak heeft het OM op een eerdere rechtszitting achttien jaar geëist tegen Melvin C. Niamat vindt dat er overtuigend en wettig bewijs is geleverd. Melvin C. blijkt de schutter te zijn in deze levensberovingszaak. Niamat merkte eerder op de rechtszitting op, dat Melvin C. met voorbedachte rade het leven van het slachtoffer had genomen. Hij had de hele week de ondernemer geobserveerd en voerde zijn snode daad op die bewuste dag, na sluitingstijd van de zaak Viresh Equipment, uit.

Meer ruimte nodig
In de eerste instantie ontkende Melvin C. alles. Daarna had hij bij de politie al huilend in details verteld wat er is gebeurd. Melvin C. verklaarde dat hij de ondernemer niet kende, maar door een Braziliaan ingehuurd was. Hij zou betaald worden voor de job. Ook was hij met de politie geweest op de plaats van het delict en had aangegeven hoe hij zich uit de voeten had gemaakt van de locatie, nadat hij op het slachtoffer geschoten had. Ook wees hij de plek aan, waar hij zijn scooter achtergelaten had. Zijn kledingstukken, die hij aanhad op die bewuste dag, werden in beslag genomen. Daarna ontkende Melvin C. alles. Hij beweerde dat hij onder invloed van drugs was toen hij de bekentenis aflegde. Niamat benadrukte dat er nergens in het dossier opgenomen is dat de verdachte drugs gebruikte. Zij noemde dit moord met voorbedachte rade en voerde aan dat het om een zeer ernstig strafbaar feit gaat.

Advocaat Benito Pick vroeg om meer ruimte, zodat hij deze zaak nader kan bestuderen met de gegeven informatie van het OM. Op 16 januari 2014 zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May