Zestien maanden celstraf geëist in zedenzaak
22 Nov 2013, 02:00
foto


Tegen de verdachte Rudolf R. heeft officier van justitie, Astrid Niamat, een celstraf geëist van een jaar en vier maanden onvoorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Rudolf R. wordt ervan beschuldigd dat hij een kind van acht jaar onzedelijk betast en gekust heeft. De verdachte beweerde dat hij het kind slechts gekust had.

Volgens de officier hebben twee getuigen aangegeven dat de verdachte het meisje meenam naar zijn woning. Ook heeft het slachtoffer steeds verklaard dat hij de handelingen met haar gepleegd zou hebben. Zij achtte de tenlastelegging wettig en overtuigend bewezen. “Kinderen moeten vrij kunnen bewegen in de samenleving en zij moeten beschermd worden. De verdachte zou het kind de beloofde SRD 5 gegeven, nadat hij haar misbruikt had. Dit zou nooit mogen gebeuren”, voerde Niamat aan.

Was dronken
Raadsman Hedley Derby merkte op dat zijn cliënt mee heeft gewerkt aan de zaak en dat hij vanaf het begin heeft ontkend seksuele handelingen met het kind gepleegd te hebben. Ook zei de advocaat dat de verdachte dronken was en niet besefte wat hij deed. Volgens de raadsman heeft zijn cliënt enorm veel spijt van zijn ongehoorde handeling en hij vroeg om strafvermindering voor de verdachte.

De verdachte was in een winkel aan het borrelen toen het kind naar hem toekwam en om SRD 1 vroeg. "Ik heb haar gevraagd of zij met mij mee wilde naar mijn huis en dan zou ik haar SRD 5 geven. Ook vond zij het goed dat ik haar zou kussen", verklaarde de verdachte op een eerdere zitting. Het slachtoffer heeft aangegeven dat de verdachte haar heeft getrokken bij de arm, haar meenam naar zijn woning en haar op bed legde. Hij deed de deur van de kamer op slot.
Een getuige had gehoord hoe hij tot twee keren toe het kind gevraagd had om oraal seks met hem te bedrijven. Het kind weigerde. Dit ontkende Rudolf R. en merkte op dat het kind, dat hij helemaal niet kende, slechts vijf minuten bij hem was. Hij stuurde het kind met SRD 5 terug. De verdachte beweerde dat het slachtoffer zelf gewild had en dat hij dronken was.
Op 16 januari zal rechter Sieglien Wijnhard vonnis wijzen in deze zaak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May