Themen: Schoolvervoer vanaf donderdag niet gegarandeerd
20 Nov 2013, 16:00
foto
Kenneth Themen, voorzitter OBS


Het bestuur van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) kan schoolvervoer vanaf donderdag niet garanderen. Voorzitter Kenneth Themen zegt aan Starnieuws dat vanaf na de vakantie de bus- en boothouders niet zijn uitbetaald. De stukken liggen nog steeds bij de Centrale Betaaldienst.

"Wij hadden niet gewild dat schoolkinderen en leerkrachten gedupeerd zouden worden. Maar als de bus- en boothouders geen geld hebben ontvangen, hebben zij ook geen middelen om brandstof te tanken, chauffeurs te betalen en hun gezin te onderhouden", legt Themen uit. Hij merkt op dat de mensen 'droog' zijn en geen andere keus hebben dan het werk te staken.

Themen merkt op dat het bestuur het hoofd moet buigen, want het is nog steeds niet duidelijk wanneer de uitbetaling zal plaatsvinden. "Veel scholen zullen Srefidensi vieren vrijdag. Nu kunnen kinderen de school niet bezoeken als de bussen in de garages worden gehouden en de boten niet zullen varen. De dreiging is groot dat het vervoer vanaf morgen plat ligt", waarschuwt Themen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May