Ambassadeurs benadrukken mogelijkheden samenwerking
20 Nov 2013, 02:00
foto
Ambassadeur Mohamed Ibrahim Zaki van Egypte overhandigt zijn geloofsbrieven aan president Desi Bouterse. (Foto: Raoul Lith)


Vijf ambassadeurs hebben dinsdag hun geloofsbrieven aan het staatshoofd, Desi Bouterse, aangeboden. De president had de ambassadeurs van Australië, Marokko, Slowakije, Zambia en Egypte op bezoek. Na het accepteren van de documenten heeft de president individuele gesprekken gevoerd met de diplomaten. Maandag ontving hij de geloofsbrieven van zes ambassadeurs.

Ross William Tysoe, ambassadeur van Australië, geeft aan dat het gesprek met de president vruchtbaar was. “We hebben goed gediscussieerd over een scala aan onderwerpen, waarbij het accent lag op de mijnbouwsector. Het gaat om een future business opportunity", zegt Tysoe. Hij geeft ook aan dat er gesproken is over de inheemse bevolking. “De problemen die zich nu hier voordoen, komen overeen met die in Australië. We moeten gaan samenwerken en van elkaar gaan leren”, merkt de Australiër op.

“Het is mij een genoegen en eer om mijn land te vertegenwoordigen”, vertelt Milan Cigan, de ambassadeur van Slowakije. Hij zegt dat de twee landen vergelijkbaar zijn met elkaar. “We zijn twee kleine landen, maar we gaan een goede toekomst tegemoet. We moeten nog kijken hoe we verder gaan samenwerken”, meent de diplomaat.

“Egypte en Suriname hebben een heel lange relatie. Sinds 1976, bijna sinds de onafhankelijkheid van Suriname”, weet Mohamed Ibrahim Zaki, de ambassadeur van Egypte, te vertellen. De twee naties zijn altijd goed voor elkaar geweest. Volgens Zaki is besproken om te kijken hoe de relatie verder te verdiepen. "We moeten kijken welke mogelijkheden we kunnen toepassen, opdat de relatie met Suriname economisch ook wordt verbeterd".

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May