Sijlbing verbiedt zwaar materieel op Afdamming
20 Nov 2013, 12:00
foto
Dc Harold Sijlbing


Districtscommissaris Harold Sijlbing van Coronie deelt mee dat vanaf woensdag 00.00 uur zwaar materieel en vrachtwagens, met een asdruk groter dan zes ton, niet toegestaan worden op de Afdamming. Het gaat om kilometer 153 tot 175 van de Oost-Westverbinding.

Sijlbing merkt op dat het weggedeelte in een kwetsbare conditie verkeert. Het gevaar bestaat dat dit weggedeelte open kan breken en daarna weg zal spoelen. “Om het wegdek te besparen, zijn wij genoodzaakt om, in het belang van het verkeer dat van deze enige weg gebruik kan maken, voorzorgsmaatregelen te treffen. Dit verbod is van kracht voor onbepaalde tijd, totdat er verbetering is opgetreden in de conditie van de weg. Aan de weggebruikers vragen wij om hiermee rekening te houden”, benadrukt Sijlbing.

De dc deelt mee dat minister Rabin Parmessar van Openbare Werken tijdens zijn recent bezoek aan Coronie, constateerde dat de Afdamming onder druk staat door de zware vrachtwagens die daar voorbij rijden. Tegen overtreders zullen er sancties getroffen worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May