Ambassadeurs benadrukken band met Suriname
19 Nov 2013, 06:00
foto
De Franse ambassadeur Michel Prom en echtgenote worden verwelkomd door president Desi Bouterse. (Foto: Raoul Lith)


Zes ambassadeurs hebben hun geloofsbrieven aangeboden aan president Desi Bouterse. Deze ceremonie voltrok zich in het Hoekhuis aan de Waterkant. Vandaag volgen nog vier ambassadeurs. Nadat het volkslied van de landen gespeeld wordt door de muziekkapel van het Nationaal Leger, lopen de ambassadeurs over een rode loper en worden verwelkomd door kinderen van de Sint Jozefschool. “Hi mister ambassador. Welcome in Suriname mister ambassador”, klinkt het in koor terwijl er flink gezwaaid wordt met vlaggetjes van de landen vanwaar de diplomaten afkomstig zijn.

De ambassadeurs van Frankrijk, Argentinië, Canada, Namibië, Zuid-Afrika en Polen hebben aangegeven dat ze graag de banden met Suriname willen aanhalen. Zij gaven de mogelijkheden tot samenwerking aan. De ambassadeur van Frankrijk, Michel Prom was vergezeld van zijn echtgenote. Ook de ambassadeur uit Argentinië, Alicia Beatriz de Hol gaat zich hier vestigen.

Verdiepen relatie
Prom zegt dat de samenwerking met Suriname belangrijk is, omdat het gaat om twee buurlanden. De samenwerking die er al is, wordt verder gestalte gegeven. “Het is zo dat aan een kant Frankrijk tot Europa behoort, maar we zijn ook deel van Zuid-Amerika en het Caribisch gebied”, schetst Prom de strategische positie van zijn land. "Dus er zijn redenen genoeg om coöperatief aan de slag te gaan".

De ambassadeur van Canada Nicole Giles wordt in Suriname vertegenwoordigd door honorair Consul Steven Smit. De ambassadeur geeft aan dat Suriname en Canada de afgelopen jaren commercieel en in de handel sterk gegroeid zijn naar elkaar. Ze wil deze activiteiten vergroten en de relatie tussen de twee samenlevingen ook versterken.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May