Advocaat pleit voor strafvermindering in zedenzaak
19 Nov 2013, 14:00
foto


Advocaat Shefani Amirkhan heeft op de rechtszitting van maandag rechter Maytrie Kuldipsingh verzocht om haar cliënt, Hillios T.(30), een mildere straf op te leggen. De verdachte heeft zijn vijftienjarige stiefdochter zwanger gemaakt en het slachtoffer moet van de maand bevallen. De raadsvrouw voerde aan dat haar cliënt voor het eerst in aanraking is gekomen met justitie en dat hij spijt heeft van zijn handelingen. Officier van justitie, Roy Elgin, had vier jaar celstraf geëist in deze zaak.

De verdachte heeft ook nog een relatie met de moeder van het meisje, met wie hij een kind heeft. Deze zaak kwam aan het rollen op 24 juli, nadat het meisje twee maanden lang niet menstrueerde. Zij bleek toen zwanger te zijn. De verdachte beweerde dat zijn relatie met de moeder van het kind erg stroef verloopt. Er zijn vaak ruzies en het meisje wilde volgens de verdachte zelf seks met hem. Ook zou het slachtoffer steeds aangegeven hebben dat haar moeder verkeerd is en dat zij verder met de verdachte wil gaan. Hillios T. merkte op dat hij slechts één keer in de maand seks bedreef met zijn partner, omdat zij niet wilde.

De verdachte beweerde dat zijn stiefdochter wel een vriend had, maar nooit seks met hem bedreven had. Volgens Hillios T. wilde het slachtoffer vrijwillig met hem naar bed. De stiefvader stelde dat, nadat zij in de kamer stapte en zich uitkleedde hij de verleiding niet kon weerstaan. Elke keer hadden zij onbeschermd seks. Bij de politie had de stiefdochter verklaard dat zij over ging tot seks door alle problemen die thuis waren. Zij vond dat haar moeder vaker fout was. In het begin wilde zij niet, maar zij besefte niet wat haar overkwam. Soms als zij geen zin had, dwong de stiefvader haar ertoe. Hij hield haar voor dat zij ziek zou worden, indien zij geen seks zou bedrijven. Tenslotte merkte het slachtoffer op dat het niet goed is om zonder een vader op te groeien.

Op 16 december zal Kuldipsingh vonnis wijzen in deze zaak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May