Vijf jaar voor drugssmokkel in oker
19 Nov 2013, 07:00
foto


Vishal D. kreeg van rechter Maytrie Kuldipsingh maandag een celstraf van vijf jaar, een geldboete van SRD 8000 of een hechtenis van acht maanden. De veroordeelde heeft zich schuldig gemaakt aan overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Op 10 september 2012 heeft Vishal D. gebruikgemaakt van een valse id-kaart en probeerde hij 7.032 gram cocaïne, verborgen in okers, het land uit te smokkelen.

Officier van justitie, Roy Elgin, eiste een gevangenisstraf van zes jaar, een geldboete van SRD 12.000 of een hechtenis van tien maanden. Voor het smokkelen van de drugs eiste Elgin vijf jaar en voor het gebruiken van een valse id-kaart vroeg hij een jaar celstraf. Kuldipsingh hield er rekening mee dat de veroordeelde voor het eerst in aanraking met de politie is gekomen. Zij legde voor het smokkelen van drugs vier jaar celstraf op en voor het gebruikmaken van een valse id-kaart een jaar celstraf.

Tot exporteur gemaakt
Vishal D. viel door de mand toen hij de okers voor export aanbood. De veroordeelde bleef ontkennen en verklaarde dat een zekere Ricardo hem tot groente-exporteur had gemaakt. Vishal D. beweerde dat hij Ricardo bij een eettent te Highway had leren kennen. Hij liet zijn naam en telefoonnummer achter bij die kennismaking. Na enkele weken werd hij gebeld door Ricardo. Hij wilde groenten kopen van de verdachte. Zij spraken af bij de eettent en Ricardo zei dat hij de groenten wilde exporteren. Voor de export zou hij geld van Ricardo ontvangen, maar moest hij zijn id-kaart afstaan die inmiddels vervallen was.

Volgens Vishal D. liet Ricardo een nieuwe id-kaart voor hem maken bij het kantoor van het Centraal Bureau voor Burgerzaken. De ambtenaar die hiermee belast was, veranderde zijn naam in opdracht van Ricardo op het nieuwe kaartje. Vishal D. beweerde dat hij enorm schrok hiervan en angstig werd. Toch plaatste hij zijn handtekening eronder. Buiten het CBB-gebouw pakte Ricardo de nieuwe id-kaart van hem af en hij werd tot exporteur gemaakt. Zijn taak was om groenten op te kopen en deze te bezorgen te Zanderij. Ook werd er een pand gehuurd waar de groente verpakt werd. De verdachte ontving geld van Ricardo en betaalde hiermee het huurgeld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May