NPS bezorgd over financieel beleid regering
18 Nov 2013, 01:00
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland


"We komen in een fase waarbij de samenleving ervan overtuigd is dat de NPS wederom in het machtscentrum moet komen. Onderweg daarnaartoe zal de tegenstander er alles aan doen om de partij en haar partners uit elkaar te halen. Maar zij zullen daar niet in slagen." Woorden van Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname op een partijcongres zondag in 'Grun Dyari'. Naast politieke beschouwingen zijn op de vergadering het strategisch plan 2013-2018 behandeld en goedgekeurd door het congres.

Het kan er bij Rusland niet in dat er nog steeds geen nieuwe minister van Financiën is benoemd. Adelien Wijnerman is de tweede minister die de post verlaten heeft. Rusland maakt zich zorgen over het financiële beleid van de regering. "Ondanks oproepen nationaal en internationaal om de staatsfinanciën verantwoord te beheren, is er nog steeds geen nieuwe minister aangewezen. De waarschuwingen dat met het huidige beleid de samenleving gevaar loopt, worden in de wind geslagen."

Samenleving informeren
De NPS heeft ook een probleem met hoe er omgesprongen wordt met de zaak Dino Bouterse. "We zien dat hoge regeringsautoriteiten proberen de zaak te maken tot eentje waarbij de hele samenleving betrokken is. Dat vinden we niet correct." Rusland heeft graag dat de samenleving op de hoogte gehouden wordt van de vorderingen van het onderzoek "zodat we precies weten wat wel en niet waar is en wat er aan de hand is. Daar hebben wij recht op."
Rusland geeft aan dat de partij de zaak vanuit een 'wet en recht' perspectief bekijkt. "The man is innocent until proven guilty. Zolang er geen bewijs geleverd is voor zijn schuld, is hij onschuldig. Maar dit blijft een zaak tussen Dino Bouterse en de Amerikaanse rechtbank," stelt Rusland.

In het strategisch plan zijn niet alleen uitgewerkt hoe de verkiezingen tegemoet te gaan en door te komen. Er ook in opgenomen wat de partij allemaal intern nog moet doen en op orde moet stellen om succesvol te zijn. Op de partijbijeenkomst is besloten dat ex-voorzitter Ronald Venetiaan benoemd zal worden tot erevoorzitter, Alwin Baarh en Walther Pengel worden ereleden van de partij. De ceremonie wordt op 22 november gehouden in het partijcentrum. Gepland staat ook een culturele avond aan de vooravond van Srefidensi. "Unu mag skippy tyin so want we weten dat de NPS in de voorhoede zat van deze verworvenheid. Wij mogen het vieren op een grootse manier", zei Rusland.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May